Tietoa meistä

 

 

Olen Sarianna Seppä, 33-vuotias nainen Kotkasta. Perheeseeni kuuluu minun lisäkseni mies ja 4 koiraa. Vuonna 2016 valmistuin Eläintenhoitajan ammattitutkinnosta. Erikoisosaamisena eläinhoitola. Ja reilut 4-vuotta olen nyt työskennellyt Mustilla ja Mirrillä myyjänä. Ennen sitä tein vajaan 10-vuotta tarjoilijan hommia. Harrastuksiini kuuluu mainosten teko (pentumainokset, valiomainokset yms) ja valokuvaus (S.S Photography Facebookissa). Käyn paljon metsälenkeillä koirien kanssa ja näyttelyissä. Satunnaisesti kokeilen uusia lajeja koirien kanssa.

 

MIKSI BULLMASTIFFI?

Rakastuin bullmastiffeihin ollessani n. 10-vuotias. Kaverini äidillä oli useampi niitä ja se tyyneys, itsevarmuus ja suunnaton rakkaus mitä niiltä sai teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen minuun! Meni vuosia ennenkun minulle tuli oma bullmastiffi. Vuonna 2009 taloon saapui vuosikas bullmastiffi uros Max. Kokoa oli pikku karhun verran ja luonnetta nallekarhun verran.  Siitä juontaa minun kennelnimikin. Maxilla oli erikoisen vahva ja kumea haukku. Sen kuuli harvoin, mutta kun näin tapahtui tunnistin kyllä kuka haukkuu. Max oli lempeä jätti.  Rodun parissa on tullut oltua reilu vuosikymmen ja mitä enemmän asioista tietää sen vähemmän loppupeleissä tietää mitään. Tämä on elämän kestävää oppimista. Mulle tärkeimpiä ajatuksia kasvatuksessa on luonnollisuus. Emo hoitaisi pennut itse ja astutus sujuisi luonnostaan. Luonne ja terveys tietenkin on tärkeitä juttuja ja niitä yhtään vähättelemättä.  Haluan korostaa, että en ole mikään titteleiden jalostaja. Haluan käydä näyttelyissä ja hienoa jos koirat pärjää, mutta jalostuksen kannalta näillä titteliriveillä ei ole minulle juurikaan merkitystä. Kasvattajana mun on itse nähtävä ne puutteet / viat koirissa ja myös ne hyvät puolet. Ei siis tarkoitus kasvattaa tittelirivistön perusteella koiria vaan terveys, luonne ja luonnollisuus edellä. Ja terveydessä en katso pelkästään Koiranettiä vaan selvitän asioita pintaa syvemmälle. Mulla on semmonen "kieroutunut" ajatus että usein nään potentiaalia ja hyvää melkein kaikissa. En tuomitse esim. D lonkkaista koiraa käyttökelvottomaksi vaan mietin myös mitä hyvää siintä voisi saada.  Samoten jos nään C.I.B koiran en samantien sokeasti ole koiraa kysymässä jalostukseen vaan haluan tietää muutakin kun tittelit.  Kiva jos jaksoit lukea ja jos heräsi kysymyksiä niin bring it on!  Sen verran haluan sanoa vielä että mulla on SUPER tukiverkko takana rodun piirissä ja rodun ulkopuolella mikä on se yksi tärkeimmistä asioista näin kasvatuksen aloituksen kynnyksellä. Kukaan meistä ei tätä yksin voi tehdä vaan yhdessä on mahdollisuus saada vaikka mitä aikaan ja viedä rotua eteenpäin. 

 

KASVATUSPERIAATTEET

 

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin 30.10.2016. ja saanut kennelnimen Strongbark's 18.2.2017.


Kasvatuksessa tavoitteenani on kasvattaa rodunomaisia, hyvin liikkuvia, tasapainoisia perhekoiria. Teen pentueita ensisijaisesti itselleni jatkoa ajatellen. Ehtona pennun saannille on lupaus jatkossa tutkituttaa pentu kun tarpeeksi ikää. Lonkkien, kyynärten, sydämen ja silmien osalta. Ja koirakokemus plussaa, mutta ei välttämätön jos muuten maalaisjärjellä varustettu ihminen. Toivon myös että jokainen pentu tulee käymään 1-2 näyttelyssä. Ensisijaisen tärkeää kuitenkin on rakkauden täyteinen koti jossa löytyy huumorintajua ja pitkää pinnaa näille "humoristisille" jääräpäille.